Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд трима за причиняване на телесна повреда на гражданин

25 Април 2019 г.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за причиняване на телесна повреда на гражданин.

Обвинението срещу Н.Л. /на 21 години/, Т.Л. /ученик 8-ми клас/ и Н.Л. /на 19 години/ е за това, че на 10.02.2019 г., около 00.30 часа, в гр.Ябланица, обл. Ловешка, в съучастие причинили на К. М. от гр.София /на 43 години/ лека телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по  чл. 131, вр. чл. 130, вр. чл.20 от НК.

Срещу Н.Л. е повдигнато обвинение и за това, че  на 10.02.2019 г. около 00.30 часа в гр.Ябланица, противозаконно е повредил чужди движими вещи –– счупил стъкло на предната врата на лек автомобил «Рено» и  десплей на мобилен телефона «Samsung», общата стойност на повредените вещи е в размер от 268.10 лева - престъпление по чл.216 от НК.

На 09.02.2019 г. пострадалият заедно със съпругата си и двете им деца били на гости в дома на свой познат в гр.Ябланица, като паркирали автомобила си на улицата. Около 00,30 часа на 10.02.2019г. си тръгнали. Докато вървели към паркираният си автомобил видели, че конска каруца, движеща се с висока скорост от центъра на гр.Ябланица в посока околовръстноия път се удря челно в предния капак и в броня на колата им. В каруцата имало лица от ромски произход – тримата обвиняеми. След удара тримата обвиняеми слезли от каруцата и веднага нападнали К. М., като започнали да му нанасят побой. Н. Л.  счупил с крак стъклото на предна врата на автомобила, след което тримата повалили пострадалия на земята, като продължили да го ритат с крака. В момента в който съпругата на пострадалия се опитали да се обади на номер 112, за да потърси помощ, Н. Л. издърпал от ръката й телефона и го хвърлил на асфалтовата настилка. След като спрели да се саморазправят, обвиняемите се качили в каруцата и побързали да избягат.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.