Районна прокуратура – Троян предаде на съд мъж, за три престъпни деяния

25 Април 2019 г.

Районна прокуратура – Троян внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, за неподчинение на полицаи, управление на автомобил с чужди номера и  без да има правоспособност.

Обвинението срещу Р.А. е за това, че за времето от 00.05 до 00.30 часа на 24.08.2018 г. в с. Добродан,  обл. Ловешка и в землището на с. Врабево, обл. Ловешка, противозаконно пречил на органи на властта - полицейски служители в група „Охрана на обществения ред“ към Сектор „Охранителна полиция“ при РУ МВР – Троян, да изпълнят задълженията си за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления за извършване на проверки за установяване самоличността на лица при осъществяване на контрол по редовността на документите за самоличност и пребиваване в страната, като не изпълнил полицейско разпореждане, изразяващо се в подаване на сигнал със стоп палка за спиране на управляваното от него лек автомобил „Опел Астра“ /собственост на К. Щ., с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС/, като ускорил скоростта си на движение и въпреки подадения му светлинен и звуков сигнал от патрулния автомобил, се отклонил по черен път, принудително спрял автомобила в крайпътен земен насип, побягнал и се укрил в близката гориста местност - престъпление по чл.270 от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че за времето от 00.05 до 00.30 часа на 24.08.2018г., в с. Добродан и по път в землището на с. Врабево, при управление на лек автомобил „Опел Астра”, си служил с табели с регистрационен номер, издадени за друго МПС - престъпление по чл. 345 от НК.

Обвиняем е и за това, че за времето от 24.08.2018 г. до 04.12.2018 г., на два пъти, при условията на продължавано престъпление, управлявал моторни превозни средства без съответно свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние - престъпление по чл. 343В, вр.  чл. 26 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.