Районна прокуратура – Габрово задържа за 72 часа рецидивист за извършена поредна кражба

25 Април 2019 г.

Районна прокуратура – Габрово задържа за 72 часа  рецидивист за извършена поредна кражба.

       С постановление от 24.04.2019г. Ш. М. е привлечен като обвиняем за това, че за времето от неустановена дата до 23.04.2019 г., в гр.Габрово, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, от селскостопанска постройка, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот  - разковаване на дъски, отнел чужди движими вещи -  кабели на стойност  около 300 лева от владението на Д. И., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да се присвои - престъпление по чл.196, вр. чл.195 вр., чл.194, вр. чл.29, вр. чл.26 от НК.

       От доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието. Ш.М. е извършил деянието при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. Повдигнатото му обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание  лишаване от свобода от 3 до 15 години. По отношение на обвиняемият  има висящо наказателно производство за извършено престъпление по чл.211, вр. чл.209 ал.1, вр. чл.20 ал.2 от НК и чл.321, ал.6 от НК по което е внесен обвинителен акт от Специализираната прокуратура гр.София.

Налице е реална опасност той да извърши ново престъпление или да се укрие, поради което Районна прокуратура – Габрово ще внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.