По искане на Районна прокуратура – Габрово задържаха обвиняем за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди

16 Април 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Габрово взеха мярка за неотклонение „задържане под стража по отношение на обвиняем за нанесена телесна повреда на жена по хулигански подбуди.

С постановление на прокуратурата от 2.04.2019г., по бързо производство,  С. Б. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че  на 07.04.2019 г., около 19,30 часа, в гр. Габрово, в заведение в централната част на града причинил лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, по хулигански подбуди на жена от гр. Габрово, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл.131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи основателно предположение за авторството на деянието. Обвиняемият е осъждан, включително и за престъпления по чл. 131 от НК, поради което е налице реално предположение, че може да извърши друго престъпление и да се укрие. Предвид на това, съдът взе мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношения на същия.

Определението на Районен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Окръжен съд Габрово.