По искане на Районна прокуратура – Габрово, съдът задържа под стража три лица за нанесен побой на служител

11 Април 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Габрово, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на три лица, извършили побой на служител в магазин в гр. Габрово.

Веднага след събиране на достатъчно доказателства за обвиняемите, още вчера след обед,  по указания на наблюдаващият прокурор и тримата са привлечени като обвиняеми и им е взета мярка задържане за 72 часа.

С постановление на прокуратурата Н.М. /на 21 години/, Й.А. /на 20 години/, П.А. /на 30 години/ са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 07.04.2019 г. в гр.Габрово, в магазин „2+2“ на ул.“Николаевска“, действайки в съучастие като извършители, чрез нанасяне на побой, изразяващ се в нанасяне на множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, причинил на В. И. от гр. Габрово, в качеството му длъжностно лице при изпълнение на службата му (продавач-консултант в магазина), лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, от НК.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Съдът взе предвид начина и характера на извършеното престъпление – извършено по хулигански подбуди, на обществено място, без да са провокирани от страна на пострадалия, при което с действията си са изразили явно пренебрежение към обществения ред и правата на гражданите. За това престъпление предвиденото наказание е лишаване от свобода и с оглед предишните им осъждания е налице реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

 Определението на съда подлежи на обжалване пред окръжен съд.

Действията по разследването продължава под ръководството на прокуратура.