По бързо производство, водено от Районна прокуратура – Ловеч осъдиха неправоспособен водач, шофирал след употреба на наркотици

9 Април 2019 г.

По бързо производство, водено от Районна прокуратура – Ловеч осъдиха на една година лишаване от свобода  при строг режим и глоба в размер на 1000 лв. неправоспособен водач, шофирал след употреба на наркотици.

В. В. е признат за виновен за това, че на 29.07.2018 г. около 12,00 часа в гр. Ловеч, на кръстовището на бул.„Освобождение“ и бул.„Мизия“, при условията на повторност, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Астра“, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство - престъпление по чл.343б, вр. чл. 28 от НК.

На 29.07.2018 г. служители на РУ на МВР- Ловеч извършвали проверка на моторни превозни средства и лица, съгласно утвърден план за специализирана полицейска операция. Тогава забелязали лек автомобил „Опел Астра“, който идвал от бул. „Мизия“ и на кръстовището завил по бул. „Освобождение“. Докато минавал покрай тях, полицаите разпознали водача, който бил от криминалния контингент и за който знаели, че не притежава свидетелство за управление на МПС. Веднага последвали автомобила и го спрели за проверка, при която установили, че обвиняемият е неправоспособен, тъй като свидетелството му за управление на МПС било отнето и иззето. Тестът за употреба на наркотични вещества, отчел положителен резултат за „метамфетамин“.