На 23.03.2019 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа две лица за взломна кражба от жилище, извършена предишния ден

25 Март 2019 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 22.03.2019 г., около 10.10 часа, в гр. София, ж.к. „Младост“, от жилище, чрез използване на техническо средство, са отнети чужди движими вещи –парична сума в монети, часовници и бижута, от владението на К. и С., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са Б. Николов и Т. Тодоров, които са действали в съучастие. В хода на разследването инкриминираните вещи са намерени и са приобщени като веществени доказателства по делото. След приключване на работата с тях, предстои да бъдат върнати на техните собственици.

Изготвено е постановление за привличането на Николов и Тодоров към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.