Двама са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на канабис

21 Март 2019 г.

Районна прокуратура - Габрово привлече в качеството на обвиняеми мъж и жена за засаждане  и отглеждане на канабис.

52-годишният В.П. е обвинен в това, че от неустановена дата  до 19.03.2019 г., в съучастие, като съизвършител с А.-Е.Ж. от гр.София, в сграда на ул.“Орловска“ в гр.Габрово засял и отглеждал растения от рода на конопа – канабис в нарушение на правилата, установени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354в ал.1, вр. чл.20 ал.2 от НК.

21-годишната А.-Е.Ж. от гр.София е привлечена като обвиняема за това, че от неустановена дата  до 19.03.2019 г., в сграда на ул.“Орловска“ в гр.Габрово, в съучастие, като съизвършител с В.П., отглеждала растения от рода на конопа - канабис в нарушение на правилата, установени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354в ал.1, вр. чл.20 ал.2 от НК.

От събраните до момента по делото доказателства е установено, че сградата на ул.“Орловска“, в която са били засадени и отглеждани растенията, е собственост на обвиняемия В.П., а не на завод „Импулс“. Растенията били засадени от него, а обвиняемата А.-Е.Ж. се грижела за отглеждането им. Освен това в друга, закупена от него сграда в с.Драгановци, общ.Габрово, обвиняемият В.П. също засял и отглеждал канабис.

Разследването по делото продължава.