Наложиха ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ на Мартин Б., произвел и държал с цел разпространение метамфетамин, държал прекурсори за производство на високорисови наркотични вещества, и противозаконно държал археологически обекти

20 Март 2019 г.

Наложиха ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ спрямо Мартин Б. Той е признал вината си за това, че на 03.12.2018 г. в гр.Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин (на стойност 2 306 лв.) – престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предл. последно, т.4, вр. ал.1, изр.1, алт.1, предл.1 и 4 от НК.

Той е признал вината си и за това, че на същите дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на метамфетамин, с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 2, вр. изр.1, предл.4 от НК.

Мартин Б. е признал вината си и за това, че на горепосочените дата и място, държал археологически обекти (една сребърна и две бронзови монети), които не са идентифицирани и регистрирани по законовия ред – престъпление по чл.278, ал.6, предл.1 от НК.

Постановеното наказание, което е общо за трите престъпни деяния, ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На Мартин Б. е наложена и „глоба“ в размер на 10 000 лева.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.