По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за обсебване на вещи

20 Март 2019 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият Д. Димитров е осъден за това, че в периода от 22.08.2015 г., до 24.08.2015 г., в условията на продължавано престъпление,  в гр. София, противозаконно присвоил чужди движими вещи, като деянията са извършени както следва:

1.На 22.08.2015 г., в гр. София, противозаконно е присвоил – заложил в заложна къща -  чужди движими вещи (собственост на А.) - електрожен „Кракра“, флекс – машина „Елпром“, поялник за полипропилен „Елтос“, които вещи владеел – предадени му от А. за около час – време на отиване и връщане на Димитров до строителен обект;

2.На 24.08.2015 г., в гр. София, противозаконно е присвоил – заложил в заложна къща -  чужда движима вещ (собственост на Л.) – товарен автомобил „Форд“, която владеел –бил му предаден за транспортиране на вещи до пункт за вторични суровини.

Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 206, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК.

На подсъдимия Димитров е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.