Районна прокуратура – Луковит предаде на съд мъж за причиняване на телесна повреда

20 Март 2019 г.

Районна прокуратура – Луковит внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесна повреда на познат.

      Обвинението срещу И. С. е за това, че на 14.01.2018 г. около 02.00 ч. в с. Бежаново, област Ловеч, в дома на Х. С.,  умишлено причинил средна телесна повреда на П. К., изразяваща се в многофрагментно счупване на носни костици, довела до постоянно разстройство на здравето неопасно за живота  - престъпление по чл.129  от НК.

        Вечерта на 13.01.2018 г. в дома на Х. С. в с. Бежаново се събрала компания, в която били пострадалият и неговата приятелка. По някое време, без да е поканен и да е част от компания, се присъединил и обвиняемият. Въпреки, че бил във видимо пияно състояние, домакинът го поканил да остане и му сипал пиене.

       В даден момент обвиняимият започнал да дърпа за ръката приятелката на пострадалия. П.К. го извикал  навън и го попитал какъв проблем има с тях. Обвиняемият отговорил, че няма такъв и повече няма да се заяжда.  П.К. влязъл отново в стаята при другите и седнал на пейката. След него влязъл и И. С., и без да казва нищо го ударил в лицето. Останалите младежи извели нападателя навън  и го изпратили да си ходи.

      Тъй като от веждата по лицето на П. К. се стичала кръв, той седнал на стълбите. В този момент обвиняемият се върнал и ударил с крак в главата пострадалият. От ударът П. К. паднал на земята и изгубил съзнание. Приятелите му се намесили и изгонили обвиняемия, а пострадалият бил откаран в ЦСМП Луковит, след което постъпил в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ.

          Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.