Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа лице, извършило грабеж в ж. к. „Западен парк“

20 Март 2019 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 16.03.2019 г., около 20.30 часа, в гр. София, на ж.к. „Западен парк“, до бл.124, са отнети чужди движими вещи – чанта, съдържаща лични вещи, мобилен телефон и сумата от около 70 лв., от владението на В., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта извършителят на деянието употребил сила – ударил с ръка пострадалата, след което издърпал чантата й.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от две лица, в условията на съучастие помежду им, както и че един от извършителите е Й. Найденов, на 18 години. Изготвено е постановление за привличането на Найденов към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 20.03.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.