Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу мъж от гр. София за извършени блудствени действия с негова малолетна съседка

11 Март 2019 г.

От Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт срещу С. Делчев от гр. София, с който на лицето е повдигнато обвинение за това, че на 10.11.2018г., около 12:00 часа, на стълбищната площадка пред апартамент, намиращ се в гр. София, той срещнал малолетната си съседка М. Д. и след като се опитал да я прегърне, но тя се отдръпнала, той извършил блудствени действия спрямо нея. Когато пострадалата се прибрала вкъщи, споделила за случилото се на майка си М. Т., която от своя страна подала сигнал за действията на обвиняемия на органите на МВР. Пристигналият на място екип от полицейски служители задържал обв. Делчев, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването на Делчев е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 149 ал. 1 от НК (блудство по отношение на лице, ненавършило 14 –годишна възраст), като законът предвижда за него наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.