Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу наркозависим мъж за извършена взломна кражба от частен дом в центъра на гр. София

11 Март 2019 г.

Прокурор от Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу К. Найденов, за това че на 26.07.2018г. между 10:30ч. и 18:00ч. е извършил взломна кражба от апартамент намиращ се в центъра на  гр. София.

На посочената дата около 10:30ч., В. В. излязла от семейното жилище, в което живеела със съпруга си Х. Т. и детето им, като преди това затворила всички врати и прозорци и заключила входната врата. Малко по-късно същия ден, обвиняемият Найденов проникнал в апартамента, като се качил на терасата и счупил стъклопакета на врата към нея. След като влязъл в жилището, той взел оттам златни накити и други бижута, след което напуснал мястото на извършване на деянието. Около 18:00 ч. на същия ден, в жилището се прибрал съпругът на В. В. и след като установил, че е извършена кражба, сигнализирал на телефон 112. По случая е образувано досъдебно производство, проведено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на разследването отнетите вещи са установени, като са приобщени като веществени доказателства по делото.

По делото са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Найденов, който е многократно е осъждан, а настоящото деяние е извършено от него в условията на опасен рецидив. Поради това му е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.