По одобрено споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание „лишаване от свобода“ от пет месеца на мъж, за нанесена телесна повреда на орган на реда

5 Март 2019 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият М. Делчев е осъден за това, че на 26.02.2018г., след участие в инцидент, възникнал между  него и персонала на пицария „Джунглата“ в столичния квартал „Надежда“, е причинил телесна повреда на полицейски орган. След подаден сигнал на телефон 112 от управителя на заведението, на мястото на инцидента е бил изпратен екип на дежурна част на 02 РУ–СДВР. На място били установени участниците в конфликта и след извършена проверка от полицейските служители, Делчев бил задържан за срок от 24 часа. По време на транспортирането на Делчев към полицейското управление, около 00:05 часа на 26.05.2018г., в района на кръстовището на бул. „Никола Жеков“ и ул. „Христо Силянов“, той започнал да буйства и да обижда полицейските служители. При опит от страна на полицай Д. А. да постави белезници на Делчев, той започнал да му нанася удари, с които му причинил увреждания по ръцете, краката и шията. В тази връзка полицейските служители поискали съдействие от свои колеги, с помощта на които успели да поставят белезници на Делчев и да го отведат до сградата на 02 РУ–СДВР. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което на Делчев е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 131, ал.2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 от НК /причинена лека телесна повреда на полицейски орган/. Разследването е приключило, като материалите по делото са внесени в съда с обвинителен акт.

С присъда на Софийски районен съд, на М. Делчев е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.