След споразумение с Районна прокуратура – Троян, осъдиха жена за държане на акцизни стоки без бандерол

25 Февруари 2019 г.

Съдът одобри споразумение, постигнатото с Районна прокуратура - Троян,  с което е осъдена жена за държане на тютюн без акцизен бандерол.

Обвиняемата Е. П. от с. Буковлък, се призната за виновна, за това, че на 27.11.2018 г.,  около 10.45 часа  на  Кооперативен пазар в гр. Троян, обл. Ловешка, при условията на посредствено извършителство чрез лицето П. П., държала акцизни стоки по смисъла на Закон за акцизите и данъчните складове и  Закона за тютюна, тютюневите  и свързаните с тях изделия – 22.850 кг   тютюн за пушене, на обща стойност 5712.50 лв., разфасован в 74 броя полиетиленови пликове, без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като случая не е маловажен. Невнесеният акциз в полза на държавния бюджет е общо в размер на 3473,20 лева - престъпление по чл. 234 от НК

За извършеното деяние, на обвиняемата е наложено наказание  една година лишаване от свобода,  изпълнението на което на основание чл. 66 от НК, е отложено с изпитателен срок от три години. На същата е наложена и глоба в размер на 1000 хиляда лева.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.