По искане на Районна прокуратура – Троян задържаха извършител на кражби

15 Февруари 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Троян, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на извършител на кражби.

П. Б. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че за времето от 03,00 часа до 04,00 часа на 01.02.2019 г. в гр. Троян и в с. Белиш, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи от владението на собствениците, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои /на 01,02,2019 г. около 03.00 часа в гр. Троян,  отнел велосипед от владението на Я.К. и час по-късно, в с. Белиш, от къща, отнел дамска чанта с пари  и вещи от владението на М. Г./.

Съдът прие основанията на прокуратурата, че може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Лицето е осъждано и  извършил последните деяния в изпитателния срок на предходно осъждане. Налице е реално опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което съдът взе по отношения на П.Б. мярка за неотклонение „ задържане под стража“.