След споразумение с Окръжна прокуратура - Велико Търново осъдиха двама мъже за държане и разпространение на наркотици

14 Февруари 2019 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура - Велико Търново, осъдиха двама мъже за държане и разпространение на наркотици.

Обвиняемият Н. Н. се призна за виновен и е осъден на една година лишаване от свода при общ режим за това, че за времето от неустановена дата до 22.06.2018 г. в местността „Под арбанашко бърдо“ в гр. Г. Оряховица, действайки при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение, и разпространил високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/, и MDMA, екстази,  като цялото количество наркотично вещество е на обща стойност 305.71 лв. Осъден е и по обвинението, че на 22.06.2018 г., в местността „Под арбанашко бърдо“, без надлежно разрешително по ЗКНВП, разпространил като продал за сумата от 10 лв.  на К. А. марихуана, с тегло 0,905 грама и  разпространил като предоставил без заплащане на И. А. –марихуана, с тегло 7,160 грама, на стойност 42.96лв. – престъпление по чл. 354а от НК,

Обвиняемият И. А. се призна за виновен за това, че на 22.06.2018 г., в гр. Лясковец, без надлежно разрешително по ЗКНВП, държал в обитаваното от него жилище високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с нетно тегло 7,160 грама на стойност 42.96 лв. - престъпление по чл. 354а от НК. За това деяние му е наложено наказание осем месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от  три години. На обвиняемият се налага, през време на изпитателния срок, пробационна мярка– задължителни периодични срещи с пробационен служител, един път месечно.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.