Жена, извършила кражба от магазин, е осъдена по обвинение на Районна прокуратура – Ловеч

19 Декември 2018 г.

По обвинение на Районна прокуратура –Ловеч, осъдиха на осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим жена за извършена кражба от магазин.

Н.К. е призната за виновна за това, че на 12.08.2017 г. в  гр.Ловеч, на бул.”България”, от магазин, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, отнела от владението на Е. К. чужди движими вещи - 6 броя дебитни карти,  1 бр. кредитна карта, осем дамски блузи, мобилен телефон „Нокия”, пари на стойност 6.00 лева, всичко на обща стойност 115.50 лева, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, вр. чл.195, вр. чл.194, вр. чл.29 от НК.

Обвиняемата била зависима от наркотични вещества и включена в метадонова програма. На 12.08.2017 г. пристигнала в гр.Ловеч за поредния прием на метадон. След като си взела метадона, решила да отиде в съседна сграда, за да си го инжектира. Качила се на третия етаж, където седнала на диван пред медицински кабинет и си сложила венозно дозата за деня. Когато решила да си ходи установила,че всички врати са заключени. Пренощувала в сградата. На сутринта никой не се появил и не отключил входната врата, и затова обвиняемата започнала да търси изход. Разбила врата, която водила към мазата, а след това и една врата на първия етаж. Така влязла в магазин за дрехи, от където извършила кражба на дамски блузи, пари, банкови карти и мобилен телефон.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС Ловеч.