Жена, държала над 57 кг тютюн без акцизен бандерол, е осъдена след споразумение с Районна прокуратура – Ловеч

19 Декември 2018 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура –  Ловеч и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха жена за държане на над 57 кг тютюн без акцизен бандерол. За извършеното престъпление на обвиняемата е наложено наказание осем месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл.66 от НК е отложено с три години изпитателен срок.

Б.М. се призна за виновна за това, че на 11.07.2018 г. в гр. Ловеч в района на Общински пазар, държала акцизни стоки - общо 57,400 кг тютюн за пушене с обща пазарна стойност 11 480 лева, без поставен български акцизен бандерол, като такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, и причинила вреда на Републиканския бюджет за незаплатен акциз в размер на 8 724,80 лева, като случая е немаловажен - престъпление по чл. 234  от НК

 Безакцизният тютюн е открит при извършена проверка от митнически служители, след постъпили сигнали за търговия с акцизни стоки без бандерол в района на Общински пазари - гр. Ловеч.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.