След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха мъж, шофирал след употреба на наркотици

7 Декември 2018 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха мъж, шофирал след употреба на наркотици.

Е.С. се призна за виновен за това, че на  18.11.2018 г. в гр. Велико Търново управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Мерцедес”, след употреба на наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство „Dreger Drug Test 5000“ - престъпление по чл. 343б от  НК.

Осъден е на четири месеца лишаване от свобода, което наказание е отложено с изпитателен срок от три години  и е лишен от управление на МПС за срок от шест месеца.

Обвиняемият е санкциониран многократно за нарушения на ЗДвП. На 16.11.2018 г. управлявал автомобила, като при извършване на маневра в допуснал нарушение на ЗДвП, което било забелязано от служители на сектор „ПП” в ОД на МВР гр. Велико Търново, които го спрели за извършване на проверка. По време на проверката полицейските служители усетили мирис на марихуана от автомобила, а шофьорът бил превъзбуден. При проверка за употреба на наркотични вещества, тестът отчел положителен резултат за кокаин, амфетамин и метамфетамин.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.