По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч, осъдиха мъж набедил трима в извършване на престъпления

27 Ноември 2018 г.

По обвинение на Районна прокуратура – Ловеч, осъдиха мъж, набедил трима в извършване на престъпления, като знаел, че са невинни. За извършеното деяние обвиняемият е осъден на една година лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим и „Обществено порицание“, което да се прочете по радиовъзел гр. Летница.

 П. Н. е признат за виновен за това, че на 15.02.2016 г. в  град Ловеч, пред надлежен орган на властта –  Районна прокуратура- Ловеч, чрез  депозиране на писмена жалба  по описа на Районна прокуратура- Ловеч  набедил три лица в извършване на престъпление, като знаел че са невинни:

Набедил  П. П. в извършване на престъпления  по чл. 194, по чл. 170, по чл. 216 от НК като в подадена жалба от 15.02.2016 г. в РП- Ловеч, посочил че П. е осъществил отнемане на чужди движими вещи – дървен материал от владението на  неизвестно лице, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, влизане в жилище, чрез употреба на сила, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.  Набедил С. Д.  и Д.Д., в извършване на престъпление  по чл. 282 от НК, като в подадена жалба от 15.02.2016г., посочил, че като длъжностни лица  в Участък Летница към РУ МВР Ловеч, не изпълнили служебните си задължения съобразно ЗМВР, като не предприели действия при констатиране на извършени от страна на П. П.  престъпления и нарушение по ЗДвП с цел да набавят за П. облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Престъпление по  чл.  286 ал.1  пр.1  от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС Ловеч.