Районна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за опит за кражба на каса с пари

27 Ноември 2018 г.

Районна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, извършил опит за кражба на каса от букмейкърски пункт.

Обвинението срещу В. Т. е за това, че на 28.03.2018 г., в гр. Велико Търново, от букмейкърски пункт на „Еврофутбол”, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – входна врата и използване на техническо средство – щанга, направил опит да отнеме от владението на управителя, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – метална каса и пари на стойност 2300 лева – вещите на обща стойност 2390 лв., собственост на „Ай Ди“ ЕООД гр. Велико Търново, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – намеса на  охранител на СОД „Бизнес секюрити“ и с повреждането на преградата са причинени имуществени вреди в размер на 423,12 лв., като кражбата  извършил повторно и случаят е немаловажен – престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 18, вр. чл. 28 от НК.

Обвиняемият е осъждан за престъпления.  Предварително бил взел решение да проникне в букмейкърски пункт на „Еврофутбол” и да вземе съхраняващата се в пункта пари, които знаел, че се пазели в заключена метална каса. За целта си осигурил метална щанга тип „кози крак“, и гумени ръкавици.  

На 28.03.2018 г. вечерта облякъл тъмни дрехи, сложил си  ръкавиците и взел със себе си метална щанга като отишъл на адреса. Малко след 23.00 ч. обвиняемият започнал да разбива входната врата, за да влезе в обекта.  Именно това проникване било отчетено от датчика на охранителната система. Когато видял идващият служебен автомобил, обвиняемият побягнал, но бил настигнат от охранителя.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.