По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново мъж, противозаконно повредил чужд автомобил е осъденПо обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново мъж, противозаконно повредил чужд автомобил е осъден

12 Ноември 2018 г.

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново мъж, противозаконно повредил чужд автомобил, е осъден на шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

В. П. е признат за виновен за това, че на 03.12.2016 г. в с. Шереметя, общ. В. Търново повредил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил „Мини Купър“, като деформирал преден капак и таван до степен на невъзстановимо дефектиране, на обща стойност 5640 лева – престъпление по чл. 216 от НК.

На 03.12.2016 г. сутринта около 08:00 часа пострадалият тръгнал от гр. Велико Търново към гр. Лясковец, с лек автомобил „Мини Купър“ по главен път София-Варна. В района на бензиностанция „Лукойл“ застигнал лек автомобил „Ауди А8“ и джип - пикап „Тойота Тундра“, които изпреварил. В началото на с. Шереметя джипът-пикап „Тойота Тундра“ изпреварил автомобила, който управлявал пострадалия и рязко завил пред него, а лекия автомобил „Ауди А8“ спрял до него. За да не настъпи ПТП пострадалият бил принуден да спре. В този момент от джипа слязъл обвиняемият, който скочил върху  предния капак на „Мини Купър“, а след това се качил на тавана на автомобила и скочил няколко пъти. После мъжът слязъл от „Мини Купър“-а, качил се в джипа и с другия автомобил продължили пътя си в посока гр. Варна.

 Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.