Полицията във Франкфурт на Майн благодари на български разследващи за съвместното неутрализиране на група за изготвяне на неистински документи

12 Ноември 2018 г.

Дирекцията на полицията във Франкфурт на Майн изказа благодарност в писмо до заместника на главния прокурор Иван Гешев за отличната работа на българския разследващ екип, участвал в съвместното разкриване и неутрализиране на организиранта престъпна група за изготвяне и разпространение на неистински документи.

Особена признателност в писмото е изразена за високия професионализъм на прокурор от Специализирана прокуратура, следовател от НСлС и служител в ГДБОП, участвали в следствените действия на българска територия.

През юни 2018 г. български екип участва в съвместното разследване по линия на международната правна помощ и издадена Европейска заповед за разследване.

Българските колеги „се отзоваха образцово и в пълен обхват на молбата ни за правна помощ, както и повече от бързо осъществиха молбата за обширни действия по разследването“, се казва в писмото. Като предпоставки за успешната съвместна работа се сочат енергичните действия, добрата подготовка и координираност в действията на българските разследващи. „Ще се радваме да работим с вас и вбъдеще“, уверяват от Дирекцията на полицията във Франкфурт на Майн.