Шестима на съд за извършени престъпления по транспорта по обвинения на Районна прокуратура – Тетевен

31 Октомври 2018 г.

По бързо производство, водено от Районна прокуратура – Тетевен мъж, шофирал след употреба на алкохол  е осъден на четири месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 150 лева. М.М. се призна за виновен в това, че на 11.10.2018 г.,  в района на местността „Боаза“, землище на гр.Тетевен, Ловешка област управлявал лек автомобил „Тойота“,  който не е регистриран по надлежния ред - след изтичане на срока на валидност на българските транзитни табели и с концентарция на алкохол в кръвта 1,41промила, установено по надлежен ред с техническо средство - престъпления по чл.345 и по чл.343б от НК

 На наказание от една година лишаване от свобода и глоба в размер на 450 лв. е осъден и неправоспособен водач, шофирал автомобил без регистрационни табели и след употреба на алкохол. След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Тетевен, Т. О. се признал за виновен в това, че на 27.08.2018 г. в гр.Тетевен, управлявал лек автомобил „Рено“, без регистрационни табели, който не е регистриран по надлежния ред, със служебно прекратена регистрация на 24.03.2017 г. /престъпление по чл. 345 от НК/, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление наложено му с влязло в законна сила на 23.08.2018г. /престъпление по чл. 343в от НК/ и с концентрация на алкохол в кръвта 2,98 промила, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязла в сила присъда /престъпление по чл. 343б, от НК/.

По бързо производство и след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Тетевен, обвиняемият И.И.  се признал за виновен в това, че   на 14.10.2018 г. в гр. Тетевен, управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта 2,09 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по  чл.343б от НК. Осъден е на три месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години, на пет месеца лишаване от право да управлява МПС и на глоба от 100 лв.

 Обвиняемият Ц. А. също се признал за виновен и е осъден по споразумение, постигнато с прокуратурата за  това, че  на  09.08.2018 г. в с. Дивчовото, Ловешка област, управлявал лек автомобил „Ланд Ровър”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда - а именно 0,76 промила на хиляда, установена по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза - престъпление по чл.343б от НК. Наложено му е наказание три месеца лишаване от свобода, една година лишаване от управление на МПС и глоба 400 лв.

 Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителни актове срещи  други двама шофьори, нарушили правилата по пътищата. 

Прокуратурата е предала на съд И. Й. това, че на 11.09.2018 г.,  в с. Голяма Брестница, Ловешка област, управлявал   мотоциклет СИМСОН S50, който не е регистриран по надлежния ред  и  си служил с табели  издадени за друго моторно превозно средство – мотоциклет БУЕЛ ХБ9 -  престъпление по чл.345 от НК.

На съд е предаден и  В. В. за това, че на 11.10.2018 г., около 15.30 часа, в с.Брестница, Ловешка област, управлявал лек автомобил  БМВ 320, без да притежава СУМПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление - престъпление по чл.343в от НК.