По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 36-годишен мъж за непристойни действия

26 Август 2016 г.

Днес, 26 август 2016 г., по искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илчо П., на 36 г. Той е привлечен като обвиняем за извършване на престъпление по чл.325 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 23 август 2016 г. в с.Хан Аспарухово, общ.Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Днес, 26 август 2016 г., по искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илчо П., на 36 г. Той е привлечен като обвиняем за извършване на престъпление по чл.325 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 23 август 2016 г. в с.Хан Аспарухово, общ.Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Установено е, че пред дома си в с.Хан Аспарухово, общ.Стара Загора, блъскал и дърпал баща си, крещял и отправял закани за саморазправа, приближавал се, като размахвал брадва към баща си и към служители на Първо РУ на МВР- Стара Загора, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост. Обвиняемият е многократно осъждан, включително за извършването на тежки умишлени престъпления от общ характер. Определението на Районен съд - Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.