Мъж, изнудвал своя съгражданка е осъден по одобрено споразумение на Районна прокуратура – Горна Оряховица

27 Юни 2016 г.

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура - Горна Оряховица споразумение с което 22-годишен мъж, който изнудвал жена от същия град е осъден на шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 НК е отложено за  срок от три години - престъпление по чл. 214, ал. 1 НК.       

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура - Горна Оряховица  споразумение с което 22-годишен мъж, който изнудвал жена от същия град е осъден на шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 НК е отложено за  срок от три години - престъпление по чл. 214, ал. 1 НК.                                          

Любослав С. се признава за виновен за това че  на 10.02.2016 г. в гр. Г. Оряховица с цел да набави за себе си имотна облага, принудил жена от същия град, чрез заплашване, че ще изложи честта й на опасност като разгласи естеството на занятието й по местоработата й в клуб „Бомбастик“ гр. Цюрих, Конфедерация Швейцария, като разпрати съобщения и снимки чрез „Фейсбук" до приятелите й в гр. Г. Оряховица, да извърши нещо противно на волята си, а именно - да му даде сумата от 15 000 лв. и с това й причинил имотна вреда в размер на 600 лв.  Деянието е извършено виновно, при форма на вината пряк умисъл.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.