ОБЯВЯВА конкурс за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен секретар" в служба „Регистратура и деловодство“ в Окръжна прокуратура - Видин, при условията на чл.67, ал.1, т.1 от Кодекса на труда.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-ВИДИН

 

ОБЯВЯВА конкурс за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен секретар" в служба „Регистратура и деловодство“ в Окръжна прокуратура - Видин, при условията на чл.67, ал.1, т.1 от Кодекса на труда.

На основание чл.91 от ПАПРБ конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

 Общи изисквания:

Кандидатът да е лице, което:

  1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. отговаря на изискванията за несъвместимост по чл.340а, ал.2 от ЗСВ;
  7. има завършено средно образование;
  8. 8. отговаря на изискванията за заемане на длъжността, предвидени в: нормативните актове, Правилник за администрацията на Прокуратурата на Република България /ПАПРБ/; Класификатора на длъжностите в администрацията на ПРБ и в длъжностната характеристика за длъжността;
  9. не страда от психическо заболяване.

Специфични изисквания:

Компютърна грамотност - MS Office /Word, Excel/, Internet, e-mail.

Описание на длъжността

Съдебният секретар подпомага прокурорите при осъществяване на техните правомощия. Съдебният секретар извършва компютърна и машинописна обработка на всички писма, удостоверения, служебни бележки и други книжа, съставени от прокурорите в съответните срокове.

Съдебният секретар в Окръжна прокуратура - Видин:

  1. изготвя писма, постановления, актове и други документи;
  2. представя за подпис изготвените документи;
  3. прави архив на написаните документи и съхранява архивните файлове;
  4. изготвя удостоверения, служебни бележки и други книжа;
  5. при провеждане на срещи и заседания съставя протоколи;
  6. при отсъствие на съдебен деловодител го замества;
  7. в изпълнение на възложените задачи пази и съхранява съдебната документация.
  8. Извършва и други задачи, възложени от съдебния администратор на Окръжна прокуратура – Видин и административния ръководител-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Видин, свързани с изпълнение на специфичните задължения на длъжността.
  9. при изпълнение на възложените задачи, не допуска закъснения,  забавяне или други отклонения;
  10. има задължения и носи отговорност за спазване законодателството на Република България, всички вътрешни правила, правилници и заповеди, касаещи дейността на ПРБ, както и тези на Окръжна прокуратура – Видин;
  11. извършва и други задачи, възложени от административния ръководител на Окръжна прокуратура - Видин.

            Необходими документи за участие в конкурса

            Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Писмено заявление /по образец/ подписано от кандидата, в което са описани приложените към него документи;

  1. декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност;
  2. заверено от кандидата копие за завършено средно образование;
  3. заверени от кандидата копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит (при наличието на такъв);
  4. медицинско свидетелство за започване на работа;
  5. медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психично заболяване;
  6. подробна автобиография;
  7. декларация – съгласие за обработване на лични данни, съгласно Регламент /ЕС/2016/679;
  8. други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Съгласно чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ лицето избрано в конкурсната процедура, следва да попълни декларация за съответствие с изискванията по чл.340а, ал.2 от ЗСВ.

Място на подаване на документите :

Окръжна прокуратура-Видин, гр.Видин, ул."Дунавска" № 14, ет. 2, стая  № 4а — съдебен администратор на Окръжна прокуратура-Видин, на когото възлагам да приема и съхранява документите на кандидатите.

Процедура/Конкурсна комисия

  1. Разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността.
  2. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата.
  3. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати.

- В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса;

- В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им;

- Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място, таблото на I-ви етаж в административната сграда на Окръжна прокуратура-Видин, с адрес: гр.Видин, ул."Дунавска" № 14, както и на интернет страницата на ОП-Видин - https://prb.bg/opvidin/bg/opvidin

  1. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа.
  2. Провежда конкурса на допуснатите кандидати чрез събеседване и когато допуснатият кандидат е само един.
  3. Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

- познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;

- познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;

- професионална мотивация за работа в Окръжна прокуратура-Видин.

  1. Въз основа на проведения конкурс класира кандидатите съобразно получения от тях резултат:

Резултатите  се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по показателите, с точки по шестобалната система.  Класират се само тези кандидати, които са получили оценка най-малко 4.50.

  1. В 3-дневен срок от приключване на конкурса, представя на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура-Видин протокол от проведения конкурс и документите на класираните кандидати, и съобщава на участниците резултата от проведения конкурс на интернет страницата на ОП-Видин - https://prb.bg/opvidin/bg/opvidin и на общодостъпно място - таблото на I-ви етаж в административната сграда на Окръжна прокуратура-Видин, с адрес: гр.Видин, ул."Дунавска" № 14.

Комисията заседава в пълния си състав. За заседанията се води протокол, който се подписва от всички членове. Решения се вземат с обикновено мнозинство и се оформят в протокол.

           На основание чл.91, ал.3 от Кодекса на труда длъжностната характеристика се представя на кандидатите при подаване на документите, при поискване от тяхна страна.

           Място на подаване на документите :

           Окръжна прокуратура-Видин, гр.Видин, ул."Дунавска" № 14, ет. 2, стая  № 4а — съдебен администратор на Окръжна прокуратура-Видин.

           За справки: 094 601051.

           Обявата е публикувана във вестник „Видин“ Брой 24 от 08.07.2024 г.

Прикачени документи