По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали са осъдени двама мъже за причинена смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие

28 Февруари 2023 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали са осъдени  Н.М., на 42 г., и М.О., на 33 г. Те са признати за виновни за това, че на 24.05.2022 г. на второкласен път в землището на с. Комунига, общ.Черноочене, при управление на моторно превозно средство и при условията на независимо съпричиняване, са нарушили правилата за движение и по непредпазливост са причинили смъртта на В.О., на 54 г.

Н.М. е осъден на лишаване от свобода за срок от 2 години, като изпълнението на наказанието е отложено с изпитателен срок от четири години, а М.О. е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от една година и четири месеца, изпълнението на което е отложено с  изпитателен срок от три години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по Глава 27 от НПК, като двамата подсъдими са признали изцяло фактите, изложени в обвинителния акт. На двамата подсъдими са наложени и наказания лишаване от право да управляват  МПС, което за Н.М. е за срок от три години, а на  М.О.- за срок от две години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.