По искане на Окръжна прокуратура – Враца обвиняем за палеж на автомобили е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

4 Ноември 2022 г.

Днес, 04.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Враца за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М.М. (на 46 години) за извършено от него престъпление по чл. 330, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Досъдебното производство е образувано за предизвикан палеж на чуждо имущество със значителна стойност.

Около 05,30 ч. на 27.10.2022 г., на неохраняем паркинг в ж.к. „Дъбника“ в гр. Враца, М.М. запалил лек автомобил. Пожарът се разпространил върху две други превозни средства.

В хода на разследването е бил направен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели.

Извършителят на деянието е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. Палежът е предизвикан от него в изпитателния срок на осъждането му по предходно дело.

М.М. е с негативни характеристични данни. Срещу него се води друго наказателно производство по чл. 346, ал.2, вр.ал.1 НК за отнемане на чуждо превозно средство. Събрани са доказателства за извършена от него повреда на имущество в питейно заведение в гр. Враца, което се разследва отделно.

Налице е реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Има данни, че М.М. злоупотребява с алкохол, което отключва престъпното му поведение.