Обвиняеми за грабеж над възрастен мъж в с. Рогозен са задържани с постановление на прокурор

23 Февруари 2022 г.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Враца В.И. (на 35 години) и И.В. (на 15 години) са задържани за срок до 72 часа. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК.

Около 19,30 ч. на 21.02.2022 г. В.И. и И.В. нападнали 85-годишен мъж в къщата му на ул. „Христо Ботев“ в с. Рогозен, община Хайредин. Нанесли му удари с газово оръжие в областта на главата и го душили с ръце. Те отнели от пострадалия сумата от 280 лева и мобилен телефон.

В хода на разследването извършителите на престъпното деяние са били установени.

Непълнолетният И.В. е криминално проявен, с негативни характеристични данни, воден на отчет в Детска педагогическа стая при РУ на МВР гр.Козлодуй и в Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Съучастникът му В.И. е осъждан, като грабежът над възрастния мъж е извършен от него в условията на опасен рецидив.

Събраните доказателства обосновават предположението за съпричастност на обвиняемите към престъплението. Предстои Окръжна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И. и И.В.