ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

23 Септември 2021 г.

Относно постановена присъда по внесен от Районна прокуратура – Враца обвинителен акт

Във връзка с извършен грабеж на 06.04.2021 г. в дома на 72-годишна жителка на гр. Враца и последвалите незабавни действия по разследването от страна на РУ-МВР гр. Враца под ръководството на Районна прокуратура – Враца бе установен и задържан С. М. И. от с. Борован.

Срещу лицето е повдигнато обвинение  за престъпление по чл. 198 ал. 3 вр. ал. 1 от НК. С. И. отнел мобилен телефон и сумата от 500 лева. Заварен на местопрестъплението от възрастната жена, той употребил сила спрямо нея, като я ударил в гърба и съборил на пода.

На 10.04.2021 г., Районен съд – Враца е уважил искането на Районна прокуратура – Враца за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Същият е осъждан 11 пъти като непълнолетен и има лоши характеристични данни.

Днес, 23.09.2021 г . Районна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда по внесения обвинителен акт срещу С. М. И. като Районен съд – Враца го призна за виновен и постанови присъда, с която му налага наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 2 год. при първоначален „строг“ режим.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Враца.