ОП - ВРАЦА СЪОБЩАВА

28 Януари 2020 г.

Относно специализирана операция  в село Малорад, обл. Враца

   Служители на ОДМВР-Враца съвместно със служители на ЗУ “Жандармерия“ провеждат в момента специализирана операция  в село Малорад, обл. Враца. Целта на операцията  е профилактика и контрол над лицата с две или повече висящи дела, анализ на лицата с неприключили съдебни и досъдебни производства.

    Съвместните действия между МВР и Прокуратурата бяха обявени от главния прокурор Иван Гешев и от министъра на МВР Младен Маринов след убийството  на 18-годишно момиче в село Галиче, извършено от непълнолетно лице с множество криминални прояви.

    До момента в село Малорад  са извършени  проверки на 130 лица и 107 автомобила. Образувано  е едно бързо полицейско производство за незаконно притежание на оръжие/пистолет и боеприпаси/, образувано  е досъдебно производство за притежание на 30 кг. тютюн без български акцизен бандерол. Операцията продължава и в момента. Всички действия на място са съгласувани с Окръжна прокуратура- Враца.

    Операции със същата цел ще бъдат извършвани на територията на цялата страна, като органите за сигурност ще следят спазването на мерките  за неотклонение на криминално проявените лица, както и контрола над тях от страна на специализираните институции.