10 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми четири лица, извършили грабеж на възрастен мъж от с. Търнак, общ. Бяла Слатина

Сподели

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 198, ал. 1 от НК.

За времето от 23.30 ч. на 07.06.2022 г. до 00.30 ч. на 08.06.2022 г. в с. Търнак са били отнети чужди движими вещи - парична сума от 1500 лв. от владението на С. Д. / на 75 год./ от с. с., с намерението да бъдат противозаконно присвоени, като за това е употребена сила, изразяваща се в нанасяне на удари по главата и тялото на пострадалия, с което му е причинена средна телесна повреда.

В резултат на проведените до момента интензивни действия по разследването са събрани доказателства, които обосновават предположение за съпричастността на Г. Б. /на 18 год./, П. Б. / на 20 год./, Г. Б. /на 37 год./ и К. К. / на 34 год./, всички от с. Търнак, общ. Бяла Слатина .

С постановления на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Враца те са привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж извършен в съучастие и придружен с причиняване на средна телесна повреда. Тридесет и седем годишният Г. Б. е извършил деянието и в условията на опасен рецидив .

С постановления на наблюдаващия прокурор, четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Предстои Окръжена прокуратура – Враца да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите.