Обвиняем за незаконно държане на наркотично вещество в гр. Козлодуй е задържан за срок до 72 часа

8 Юни 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК – незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение.

На 06.06.2022 г. при оглед в местност в района на гр. Козлодуй и при проверка на спрян лек автомобил са били установени и иззети 22 броя пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При направен полеви тест то реагирало на кетамин. Това е рисково вещество, включено в списъка с наркотични вещества на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, приета с ПМС.

Извършени са били претърсвания и изземвания на територията на гр. Козлодуй. Събраните към този момент доказателства обосновават предположението за съпричастността на 35-годишния Д.Т. към извършеното престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Враца той е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение и е задържан за срок до 72 часа.

От направена справка е видно, че Д.Т. е осъждан за същото престъпление. Деянието е извършено в изпитателния срок.

Предстои Окръжна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение срещу обвиняемото лице.