13 Декември 2021 г.

Задържан е водач на автомобил, предизвикал пътен инцидент със загинала жена в гр. Враца

Сподели

Днес, 13.12.2021 г., 23-годишният Д.Д. от с. Нефела е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Враца той е задържан за срок до 72 часа.

Около 17,30 ч. на 24.11.2021 г., на ул. „Васил Кънчов“ в гр. Враца, Д.Д. управлявал лек автомобил, м. „Ауди“. Шофирайки с несъобразена скорост в конкретните условия на видимост, той нарушил правилата за движение и ударил пресичащата пътното платно жена. С действията си водачът причинил смъртта на пострадалата Ц.Ц. След предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие той избягал от местопрестъплението.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия в извършване на престъплението, което е наказуемо с „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

Предстои Окръжна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, който е осъждан.