Водач на автомобил е предаден на съд за даване на подкуп на полицейски служители при проверка във врачанското село Бутан

1 Юли 2021 г.

Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд обвиняемия М.М., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

На 04.04.2021 г. 34-годишният М.М. управлявал лек автомобил м.„Ауди“, „А4“, по ул. „Климент Охридски“ в с. Бутан, област Враца, когато бил спрян за проверка от полицейските служители, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред. След предоставяне на документи водачът бил уведомен от тях, че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобила без предпазен колан. Указали му да изчака идването на техен колега.

М.М. попитал служителите на реда дали „не може да се измисли нещо“, на което получил отрицателен отговор. Докато те попълвали данните за извършената проверка и докладвали в оперативната дежурна част, обвиняемият приближил служебния автомобил. Мъжът отворил предната врата и оставил на седалката банкнота от 20 лева. Заявил, че парите са „за почерпка“. Веднага след това бил задържан, а местопроизшествието запазено до пристигането на разследващия орган.

Предстои делото да продължи в съда.