Осемнадесет години „лишаване от свобода“ за подсъдим, обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за убийство на жена в с. Гложене

29 Юни 2021 г.

Съдът призна за виновен подсъдимия Г.Г. (на 39 години), обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

Подсъдимият живеел на семейни начала с Д.С. в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца. Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина.

През м. април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в гр. Елин Пелин. Понякога се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж чрез социална мрежа, както и че това станало повод за скандали между тях.

От своя страна Д.С. разказала на нейната приятелка за проблемите в семейството си и прекалената ревност на Г.Г. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

През нощта на 08.07.2019 г. Г.Г. ненадейно се прибрал в дома си. Влязъл в къщата през прозореца и се нахвърлил върху жена си с нож. Малолетният им син станал свидетел на случващото си. Детето се опитало да ги разтърве, но не успяло и излязло да потърси помощ от съседи.

През това време Г.Г. нанесъл с нож множество удари на Д.С.

Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване.

Пристигналият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на Д.С.

Съдът осъди Г.Г. на 18 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред въззивната инстанция.