Извършител на убийство в с. Манастирище е привлечен към наказателна отговорност и задържан

23 Април 2021 г.

Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 44-годишния В.Г. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 116, ал.1, т. 6 вр. чл. 115 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно придобиване и държане на оръжие и боеприпаси.

Около 13,40 ч. на 22.04.2021 г., пред дом на ул. „Чавдар“ в с. Манастирище, област Враца, обвиняемият В.Г. убил 33-годишния жител на селото К.Т. Престъплението е извършено със средство, опасно за живота на мнозина – пистолет марка „Аркус“.

При претърсване в дома му са били открити и иззети огнестрелното оръжие и 115 патрона с различен калибър.

Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие, обиск на обвиняемия, разпити на множество лица. Изискана е информация от Центъра за психично здраве – Враца относно психичния статус на обвиняемия през периода от диагностицирането му с психично заболяване. Назначени са експертизи – ДНК, химична, балистична, съдебномедицинска на пострадалия.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият В.Г. е задържан за срок до 72 часа. Действията по събирането на доказателствата продължават.