ОП - ВРАЦА СЪОБЩАВА

8 Юни 2020 г.

Относно разкрит грабеж в каса на EasyPay в гр. Враца

 

В резултат на действия по разследване, извършени под ръководството на Районна прокуратура – Враца, са били установени извършители на грабеж в града.

Досъдебното производство по случая е започнало след подаден сигнал за извършено престъпление на 12.02.2020 г. От обект в ж.к. „Дъбника“, функционциращ като каса на EasyPay, стопанисван от търговско дружество, била отнета парична сума в размер на 4000 лева. Срещу служител на фирмата била употребена сила и заплаха с нож. Към онзи момент е било известно, че грабителите са били няколко.

На 05.06.2020 г. разследващите задържали Р.Б. (на 18 години) и непълнолетния Т.В. (на 16 години) като извършителите на престъплението. Двамата са били привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца те са задържани за срок до 72 часа.

В рамките на днешния ден — 08.06.2020 г., в законоустановения срок, държавното обвинение ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение и на двете лица.

С успешните действия по разследване на конкретния случай и последният констатиран грабеж в търговски обекти, действащи като каса на EasyPay, е разкрит.