ОП - ВРАЦА СЪОБЩАВА

5 Юли 2018 г.

     На 03.07.2018 г. Районна прокуратура гр. Оряхово е внесла в Районен съд гр. Оряхово четири споразумения, по водени бързи производства срещу четирима чужди граждани - Г.Р.Г., Б.Н. и А.М. – турски граждани и Р.И. - азербайджански гражданин.

 Лицата са привлечени в качеството на обвиняеми, затова че:

-  Г.Р.Г., Б.Н. и Р.И. на 01.07.2018 г. около 21.00 часа  в гр. Оряхово, обл. Враца на ГКПП – Оряхово, чрез използване на МПС, са направили опит да излязат през границата на страната от Република България в Република Румъния без разрешение на надлежните органи на властта, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл. 279, ал. 1, във вр.  с чл. 18, ал. 1 от НК

- А.М. на 01.07.2018 г. около 21.00 часа в гр. Оряхово, обл. Враца на ГКПП – Оряхово, чрез използване на МПС, е направил опит да преведе през границата на страната между Република България и Република Румъния отделно лице, като престъплението не е довършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл. 280, ал.2, т.3 и т.4, във вр. с ал. 1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

    По отношение на четиримата обвиняеми е била постановена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.

    Районен съд – Оряхово е одобрил така внесените споразумения като е наложил наказание   6 (шест) месеца „Лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от 3 (три) години за четиримата обвиняеми.