ОП - ВРАЦА СЪОБЩАВА

2 Октомври 2017 г.

Във връзка с публикации в електронни медии

     Във връзка с появилите се публикации в електронни медии, отнасящи се до подаден сигнал в Окръжна прокуратура – Враца, касаещ извършено авансово плащане по интегриран проект за водния цикъл на гр. Враца – рехабилитация на стоманен и реконструкция на съществуващия захранващ водопровод от язовир „Среченска бара“ за гр. Враца, уведомяваме за следното:

    По случая се води следствено дело, образувано своевременно след приключване на проверката, извършена от ОД МВР – Враца, въпреки че преписката е изпратена в прокуратурата с мнение за отказ да се образува досъдебно производство.  По следственото дело са извършени множество действия по разследването, като са събрани огромен обем писмени доказателства /над 15 тома/, в това число е разкрита банкова тайна по отношение на над 20 бр. банкови сметки. Предстои назначаване на съответните експертизи.

     От момента на образуването му делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и разследването по същото се провежда интензивно, съгласно изготвен следствено-оперативен план.

     При събиране на достатъчно доказателства за ангажиране отговорността на длъжностни лица и в рамките на установените процесуални срокове, ще бъдат извършени съответните уведомявания по реда на НПК.