По искане на Районна прокуратура – Смолян съдът потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишен мъж за кражба на електродвигатели за 14 791 лева

27 Май 2020 г.

Днес, 27 май 2020 г., Окръжен съд-Смолян потвърди определение на Районен съд – Чепеларе, по искане на Районна прокуратура – Смолян – Териториално отделение - Чепеларе, за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.М., на 23 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление и повторност, чрез използване на лек автомобил БМВ, за времето от 19.04.2020 г. до 8.05.2020 г. в гр. Чепеларе, обл. Смолян, от производствена база на фирма, в съучастие, като извършител, с друго лице - помагач, след предварителен сговор, е отнел чужди движими вещи – 35 броя електродвигатели с различна мощност, на обща стойност 14 791 лева,  от владението на другиго, без неговото съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е в големи размери и не представлява маловажен случай - престъпление по чл. 195 ал. 2 вр. ал. 1 във вр. с чл. 194 ал.1, във вр. с чл.20 ал. 2 във вр. чл.26, ал.1 вр.чл.28 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че в горепосочения период, в гр. Чепеларе, обвиняемият Р.М. няколко пъти влизал в производствената база, която се използвала като дърводелски цех. Той бил с лекия си автомобил. След изключване на електрозахранването и видеокамерите, от цеха са били отнети 35 електродвигатели с различна мощност. Установено е, че Р.М. е работил в цеха преди. На 8 май 2020 г. служители на фирмата установили липсите и подали сигнал в полицията. Р.М. е бил осъждан преди, включително и за кражба. 

Определението на  Окръжен съд – Смолян е окончателно.