18 Февруари 2020 г.

По бързо производство на Районна прокуратура – Смолян е осъден 47-годишен мъж, кметски наместник, за управление на автомобил след употреба на алкохол

Сподели

Днес, 18 февруари 2020 г., по бързо производство на Районна прокуратура – Смолян е осъден К.С., на 47 г., за това, че на 14 февруари 2020 г., около 00,50 часа, в гр. Рудозем, обл. Смолян, е управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес Е 200“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,27 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Мадан, на К.С. е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок, глоба в размер на 250 лева, както и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от 1 година. 

На 14 февруари 2020 г., в гр. Рудозем, обл. Смолян, К.С. е бил спрян за полицейска проверка от служители на Участък „Полиция“, гр. Рудозем. При тестването му с техническо средство „Дрегер Алкотест“ е отчетено, че той шофирал автомобила, лична собственост, с концентрация на алкохол в кръвта – 2,27 на хиляда. К.С. е отказал за даде кръвна проба, като е установено, че той работи като кметски наместник.

Определението на Районен съд – Мадан е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.