Съдът в гр. Смолян потвърди взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на прокуратурата спрямо 33-годишен мъж за палеж

21 Януари 2020 г.

Окръжен съд – Смолян потвърди взета на първа инстанция по искане на прокуратурата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., на 33 г., за това, че  на 8.01.2020 г., около 00,01 часа, в гр. Смолян, е запалил метален павилион /търговски обект/ и имущество със значителна стойност /стоки и предмети в него/, собственост на едноличен търговец – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 7 януари 2020 г., обвиняемият В.И. тръгнал от гр. Добрич за гр. Смолян, като помолил свой познат да го закара с лекия си автомобил. За услугата му платил 100 лева. Когато пристигнали, той взел раницата си, в която имало запалително вещество и се отправил към метален павилион за парфюмерия и козметични продукти. След оперативно-издирвателни мероприятия от полицейски служители от ОД на МВР – Смолян, В.И. е издирен, задържан и привлечен като обвиняем за палеж. Делото в Окръжен съд-Смолян се гледаше по-жалба на обвиняемия. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.