По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден 26-годишен мъж за кражба на пари и вещи

17 Октомври 2016 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден Георги К., на 26 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на собственика, без неговото съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои, в условията на повторност и в немаловажен случай – престъпление по чл. 195, ал.1 т. 7 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл.28 от Наказателния кодекс.

На 1 януари 2016 г., около 21 часа, Георги К. влязъл във вила край гр. Смолян, където група младежи се били събрали за Новогодишните празници. Забелязал, че всички се намирали на първия етаж. Качил се на втория етаж, влязъл в спалните помещения и преровил раниците и чантите на трима от гостите, откъдето отнел таблет, пари и преносим компютър.  Младежите го видели и подгонили. Докато Георги К. бягал през близката ливада, се спънал и изпуснал лаптопа, след което бил подаден сигнал в полицията. Общата стойност на отнетите вещи е 390 лева.

Георги К. е осъден на шест месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.  Той се е признал за виновен. Присъдата е постановена след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Смолян, и е окончателна. До момента Георги К. е осъждан пет пъти.