Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем 23-годишен мъж за противозаконно отнемане на лек автомобил

7 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем Георги Г., на 23 г., за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без неговото съгласие с намерение да го ползва, като е последвала повреда на автомобила – престъпление по чл.346, ал.2, т.1 предл.1 вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Той е неправоспособен водач.

На 28 септември 2016 г. в гр. Смолян обв. Георги Г. е отнел лек автомобил, марка „Рено Меган“, който бил оставен от собственика му с ключове на контакта и отворен. Той се качил в автомобила, потеглил и ударил друго моторно-превозно средство. След това се опитал да избяга, но се блъснал в купчина пръст на ул. „Елица“ в гр. Смолян, като изоставил колата там и скрил контактния ключ на друго място, който впоследствие е бил намерен от полицейските служители.

Три дни по-рано – на 25 септември 2016 г., обв. Георги Г. е извършил и друго подобно деяние. В гр. Смолян той отнел автомобил, марка БМВ, от паркинг на автосервиз в кв. „Райково“. Собственикът бил оставил моторното превозно средство с ключове на контакта. Обвиняемият се качил в автомобила и потеглил. Собственикът разбрал за отнетата кола, след като негов познат му се обадил по мобилния телефон, че я видял да се движи в посока от гр. Чепеларе към гр. Пловдив. В участъка на пътя между с. Бачково и гр. Асеновград обв. Георги Г.  ударил лекия автомобил в мантинелата на пътя. По  случая е било образувано бързо производство в Районна прокуратура-Асеновград.

Обв. Георги Г. не е осъждан. Срещу него се води още едно наказателно производство в Районна прокуратура-Смолян за нанесена средна телесна повреда, което все още не е приключено поради това, че се е укривал.

С определение на съда в Смолян на обв. Георги Г. е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.