17 Август 2021 г.

Обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие в гр. Лом е предаден на съд

Сподели

Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл. 78а от НК на Д.Д. за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

През 2019 г. отношенията в семейството на обвиняемия Д.Д. се влошили, поради което съпругата му Л.М. с двете им деца са се изнесли от съвместно обитаваното от тях жилището. Поводът за това станало упражняваното от мъжа психическо и физическо насилие.

На 05.03.2020 г. Д.Д. осъществил пореден акт на домашно насилие спрямо жената, което я мотивирало да инициира съдебно производство в Районния съд. По делото била издадена и връчена заповед за незабавна защита, с която обвиняемият се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Л.М. и малолетните им деца. Било му забранено също така да приближава тях и жилището им, местоработата на жената и местата им за социални контакти на по малко от 50 м до приключване на съдебното производство.

През м. октомври 2020 г. Д.Д. посетил магазина, в който работила Л.М. Двамата не успели да се разберат по повод отвеждането на децата в дома му. Обвиняемият се развикал, отправил обидни думи към жената и я ударил по лицето. Дъщерите им станали свидетели на случващото се. Пострадалата подала сигнал на телефон 112.

Предстои делото да продължи в съда.