По искане на Окръжна прокуратура – Плевен бе задържан обвиняем за умишлено убийство на мъж в село Биволаре

29 Декември 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен  задържа В.С. на 29 години, който е обвинен за престъпление по чл. 115 от НК.

В хода на разследването, В.С.  е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 25.12.2022 година в село Биволаре, обл. Плевенска  умишлено умъртвил М. М. на 49 години.

Припомняме, че на 25.12.2022 година в село Биволаре, обл. Плевенска,  след възникнала разпра е нанесен побой на 49- годишен мъж от същото село. Той е бил откаран в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, където по–късно е починал от причинена черепно-мозъчна травма.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че В.С. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши  престъпление и е постановил  спрямо него най–тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.